TEST D'ARABINOSA

TEST D'ARABINOSA - DIAGNÒSTIC DE CANDIDIASI INTESTINAL

L'arabinosa és un sucre de cinc carbonis amb la funció anomenada aldosa. Es sospita que l'arabitol produït pels llevats en el tracte gastrointestinal s'absorbeix a la circulació portal, i després es converteix en arabinosa per mitjà del fetge.

No es metabolitza endògenament i s'elimina a través de l'orina, en conseqüència nivells elevats d'arabionsa en orina poden ser un bon indicador d'infeccions per càndides.

L'arabinosa sol trobar-se elevada en presència de candidiasi intestinal, i és freqüent trobar-la en nens autistes, es sospita que els nens autistes poden tenir deficiències d'una o més enzimes que participen en el metabolisme de les pentoses.

S'han trobat nivells alts d'arabinosa lligada a proteïnes en glicoproteïnes de sèrum en pacients esquizofrènics i en nens amb transtorns de conducta. L'alteració de la funció de proteïnes a través de l'arabinosa és encara un altre mecanisme per mitjà del qual l'arabinosa pot afectar a processos bioquímics.

S'han trobat nivells elevats d'arabiona en mostres urinaries de dones amb vulvovaginitis degut a les càndides.

La càndida augmenta la permeabilitat intestinal i produeix arabitol i arabinosa i qualsevol substància que utilitzi el sistema fenol-sulfuro tranferasa també augmenta la permeabilitat de la paret intestinal (acetaminofeno, cítrics, xocolata, poma).

Un mecanisme d'eficàcia en el tractament de la candidiasi, no només pasa per la utilització de antimicòtics sinó també per la restricció de sucres i de carbohidrats.

 

DADES NECESSÀRIES

- Immprescindible edat i sexe del pacient.

 MOSTRA NECESSÀRIA

- 100ml d'orina de la primera micció del matí en un pot estèril que li podem proporcionar al nostre laboratori si cal.

 RECOMENACIONS

- No pendre durant els 3 dies previs a la obtenció d ela mostra: llegums, cireres, tomàquet, civada i ordi.

TEMPS D'ENTREGA RESULTATS

- 17 dies